top of page
  • paytextov

Монтуємо габаритну люстру за допомогою підйомника для люстр: ділимось власним досвідом

Оновлено: 21 черв. 2023 р.


Зібрати люстру вагою 700 кг, підняти люстру до стелі 45 м заввишки – важке завдання! Вона буває виникає при облаштуванні великого будинку, залу для глядачів театру, холу готелю, панікадила в церкві. І часто люди, зіткнувшись з нею, не розуміють, як краще її вирішити, з якого боку підійти. Найбільш очевидним бачиться поставити будівельні риштування або пересувну вежу і ярус за ярусом почати збирати люстру. Але спочатку потрібно перекинути трос або мотузку через гак у стелі, щоб люстру можна було поступово піднімати. І тут - глухий кут, тому що або стеля занадто висока, або люстра повинна знаходитися над сходами, або гак знаходиться під гострим склепінням даху - не підібратись. Багато наших клієнтів зіткнулися з подібними викликами, але не опустили руки, а вирішили підійти до їх вирішення новаторськи, використовуючи останні технічні досягнення та встановили підйомник для люстри, а деякі навіть декілька.



Люстра встановлена над глядацькою залою.
Підйомник ПАЙТЕКС у ДК м.Носовка був встановлений у приміщенні над залою. Тепер опустити люстру для техогляду можна в будь-який час

Велика люстра у залі для глядачів Палацу культури м. Носовка


Довгий час не було можливості поміняти лампочки, розбиті плафони, почистити або помити світильник, замінити проводку. Типова історія для залів багатьох театрів: щоденні концерти, спектаклі, репетиції у залі, де до підлоги партеру прикріплено ряди крісел. Вирішенням проблеми могло стати лише встановлення ліфт-підйомника для спуску та підйому люстри у потрібний час без залучення ремонтників та спорудження лісів. Нашою компанією для цього проекту був запропонований ліфт-підйомник з механічним приводом. Підйомник був закріплений на спеціально розробленій конструкції, змонтованій у горищному приміщенні. У процесі його монтажу центральну люстру знімати не знадобилося: вона була опущена вниз, а відразу після закінчення робіт перевішана на стаціонарний підйомник і піднята на колишнє місце під стелею. Монтажні роботи було проведено за день. Для палацу культури з насиченою Щоденною програмою це було дуже важливо.



Підйомник для люстри монтували до підключення освітлення
Підйомник для люстри монтували до підключення освітлення

2 ліфт-підйомники з електричним приводом у двоярусній квартирі у м. Києві.


Великі декоративні люстри повинні бути розташовані на стелі верхнього ярусу в області еркеру крізь 2 поверхи. Висота від підлоги до стелі тут 7 м. У нижньому ярусі у цій зоні планується встановити меблі. Для монтажу підйомників у необхідному місці, потрібно було демонтувати та перенести частину труби повітроводу від сплітсистеми, що й було з успіхом зроблено. Електричні ліфт-підйомники для люстр були встановлені на етапі проведення ремонтних робіт до чистового оздоблення. Тепер, натиснувши кнопку на пульті дистанційного керування і опустивши трос-тримач до необхідної висоти, замовники зможуть легко встановити і підключити люстри, не зводячи риштувань, не вдаючись до сторонньої допомоги. У необхідний час їх можна буде опустити, очистити від пилу або замінити лампочки. Це зможе зробити будь-яка людина, натиснувши кнопку на пульті керування: просто та без зусиль.


Ліфт-підйомник для люстри створений для того, щоб зробити побут людини простішим, комфортнішим і позбавити зайвих витрат. І він цілком із цим справляється! Ми готові надати та встановити ліфт-підйомник, якщо ви його потребуєте. Звертайтесь!

bottom of page