top of page

Ліфт-підйомник для люстри з дистанційним керуванням

Updated: Jun 22, 2023



Ліфт-підйомник для люстри в житлових та громадських приміщеннях. Давайте обслуговувати люстру з комфортом!


Підйомні пристрої для люстр все частіше знаходять своє застосування в будинках, квартирах, холах готелів і залах театрів - скрізь, де люстра розташовується на великій висоті і проводити її технічне обслуговування і підтримувати в чистоті досить важко. Асортимент підйомників для люстр, представлених на ринку не дуже широкий: підйомники відрізняються за вантажопідйомністю, конструкцією, довжиною троса, місцем можливої ​​установки. Щоб не помилитися з вибором необхідної моделі, необхідно відповісти на низку питань.



Гарна Люстра на високій стелі в кімнаті
Люстру треба обслуговувати, навіть коли вона на великій висоті

Вага люстри

Це основний параметр, який потрібно точно знати для вибору підйомного механізму. Якщо люстра нова – це зробити нескладно: у технічній документації на люстру її вага має бути обов'язково вказана. Якщо виникла потреба у підйомнику для люстри, яка вже деякий час була в експлуатації, а паспорту на неї немає – не варто засмучуватися: компанії, що займаються встановленням та технічним обслуговуванням підйомників для люстр, проведуть зважування на своєму обладнанні. Це саме стосується люстр «з історією», встановлених у театрах, музеях, церквах. Хоча іноді архівні дані містять досить точну інформацію. Вага люстри не повинна абсолютно збігатися з вантажопідйомністю ліфт-підйомника – краще вибирати модель із запасом по вазі, щоб двигун підйомника не працював на межі, а прослужив набагато довше за термін, встановлений гарантією.



Люстра, яка освітлює 2 поверхи в оселі
Люстра, яка освітлює 2 поверхи в оселі. У такому важкодоступному місці варто встановити ліфт-підйомник для люстри


Висота приміщення

Обслуговувати люстру стоячи на підлозі набагато зручніше, ніж з драбини або з будівельних риштувань. Однак варто пам'ятати, що конструкція підйомнику передбачає обмеження по довжині троса і варто уважно поставитися до цього параметра, щоб його довжини при установці виявилося достатньо. Знаючи точно висоту від підлоги до стелі та висоту люстри разом з ланцюгом нескладно підрахувати яка сама довжина троса для необхідної моделі ліфт-підйомнику.




2 робітника встановлюють підйомник для люстри на стелю
Підйомник для люстри можна встановлювати як на етапі ремонту, так і для уже встановленої люстри


Монтаж підйомника

Вивчивши особливості приміщення, легко визначити тип стелі: традиційний горизонтальний, купольний, похилий. Дуже важливо, як оформлена стеля та з чого зроблено перекриття: дерево або бетон. Стеля може бути натяжною, гіпсокартонною або з декоративних матеріалів (скло, дерев'яні, гіпсові панелі). Можливо, у приміщенні є горище, де буде зручніше встановити підйомник або ви вирішите встановити його просто на стелю, а можливо у верхньому поверсі є технічне приміщення, де для підйомника знайдеться місце. Під час встановлення не знадобиться прокладати додатковий кабель: достатньо буде кабелю, прокладеного для люстри.




Жінка прибирає пил з люстри
Прибирати пил з люстру зручніше, з комфортом стоячи на підлозі, а не на табуреті чи драбині

Підйомник для люстри дає безліч переваг:


1. Простота монтажу люстри. Опустивши до потрібної висоти трос підйомника з контактною групою, легко приєднувати ярус за ярусом люстри поступово піднімаючи трос догори.

2. Догляд та техобслуговування. Техогляд люстри – регулярна та обов'язкова процедура для всіх громадських приміщень. За допомогою пульта дистанційного керування легко та швидко можна опустити люстру на зручну для огляду висоту. Більше не буде потреби споруджувати будівельну вишку, наймати фахівців-висотників або вдаватися до допомоги «підйомника-ножиць», а також переживати за збереження самої люстри, підлоги або сходів.

3. Безпека роботи. Коли люстра по сигналу з пульта дистанційного керування опускається вниз, відбувається автоматичне розмикання контактів і люстра опускається знеструмлена, тому ви можете не боятися удару струмом при роботі з нею. Крім того, від'єднаний кабель люстри залишається статичним, а не змотується/розмотується щоразу під час роботи підйомника і, таким чином, не перекручується і не пошкоджується.

4. Простота та зручність управління. Ліфт-підйомник управляється за допомогою пульта дистанційного керування або з настінної панелі керування. Всі моделі підйомників можна підключати до системи «Розумний дім».



Люстра в залі на високій стелі
Люстру можна опустити до комфортної для роботи висоти, а потім повернути назад на стелю, скориставшись пультом

Компанія «Пайтекс» пропонує широкий вибір моделей ліфт-підйомників для люстр. Ми пропонуємо моделі вантажопідйомністю від 15 кг до 5000 кг з довжиною троса до 45 м, моделі для різного способу монтажу: стельового та стельового зі зміщенням від осі кріплення люстри. Ми є виробниками ліфт-підйомників та проектуємо і виготовляємо моделі для випадків нестандартного способа монтажу. Всі наші моделі проходять випробування з подвійною вагою – вони абсолютно безпечні при експлуатації. Ми гарантуємо безперебійну роботу підйомника на протязі всього терміну гарантії та допоможемо з його обслуговуванням після. Звертайтеся до наших спеціалістів за телефоном +380 99 276 28 35, +380 63 276 28 35 або спробуйте вибрати необхідну модель підйомника в каталозі самостійно – всі підйомники, які там представлені є в наявності і діє складська програма.



33 views0 comments
bottom of page