top of page
  • paytextov

Підйомник для інсектицидних світильників

Оновлено: 21 черв. 2023 р.


Якщо у пакеті кефіру, торті або упаковці з м'ясним фаршем ви виявите муху, то швидше за все викинете цей продукт і надалі відмовитеся від продукції цього виробника. Це зрозуміло, адже комахи переносять величезну кількість мікроорганізмів, які можуть спричинити небезпечні захворювання. І навіть якщо захворювань вдається уникнути, то в будь-якому випадку наявність шкідників і мікробів безпосередньо впливає на зниження якості продукції. Тому підприємці намагаються зробити свої вироби не тільки якісними та смачними, але й безпечними для здоров'я, забезпечити захист від усіх видів комах та від комах, що літають у тому числі.

З цією метою виробництва та торговельні мережі оснащуються пристроями для уловлювання комах. У цехах харчової, спирто-горілчаної, фармацевтичної, хімічної промисловості, на тваринницьких фермах, у залах кафе, супермаркетів, де захист від шкідників має бути максимально ефективним та безпечним встановлюють інсектицидні світильники.

Інсектицидні світильники приваблюють комах, уловлюють та нейтралізують їх. Світильники складаються з лампи, металевої решітки, на яку подається електричний струм та піддона. Сама решітка для людини не становлять небезпеки. Напруга на ній хоч і висока - але сила струму мала, всього 13 мА, вона має спеціальну огорожу. Убиті комахи потрапляють у піддон. Світильники розміщують на стелі, рівномірно по всій площі приміщення. Промислові винищувачі комах працюють на площах від 40 до 250 кв.

Інсектицидний світильник у виробничому цеху
Інсектицидний світильник використовується в багатьох галузях

У 1995 році в Бірмінгемському Університеті були проведені наукові дослідження, що підтвердили, що найбільш привабливим для комах є ультрафіолетове випромінювання спектру А з діапазоном довжини хвилі 350-380 нанометрів. Світлодіодна лампа з випромінюванням при довжині хвилі 365 нанометрів є оптимальною для вилову всіх комах, що літають, і безпечною для людей і тварин.

Промислові інсектицидні світильники монтуються у підвісному положенні у приміщеннях цехів, складів, торгових залів, ферм, у теплицях. Вони експлуатуються безперервно і потребують своєчасного та регулярного очищення. Світильники зазвичай забезпечені знімним підносом – це дуже зручно. Однак на те, щоб обслужити кожен світильник у великому промисловому приміщенні все одно витрачається багато часу: необхідно встановлювати драбину або будівельну вишку і пересувати її від світильника до світильника. Витрати послуги клінінгу також досить великі.

Робітник очищує Інсектицидний світильник
Інсектицидний світильник підлягає регулярній очистці

Ліфт-підйомник для світильників – це прилад, який значно заощадить час, сили та фінансові засоби для обслуговування промислових світильників. Цей пристрій, встановлений на стелі та підключений до кожного світильника, сигналом з дистанційного пульта опускає світильник до потрібної висоти. При русі вниз контакти світильника розмикаються, і він опускається знеструмленим, тому далі працювати зі світильником абсолютно безпечно. Зручно стоячи на підлозі, а не на хиткій драбині працівник швидше та якісніше впорається зі своїм завданням. Після закінчення робіт світильник можна легко підняти до робочої висоти, де його контакти замкнуться, і він продовжить працювати. Верхнє та нижнє положення для світильника програмується пультом, тому наступного разу не потрібно витрачати додатковий час – підйомник зупинить світильник згідно з заданими параметрами висоти. Керувати ліфт-підйомником дуже просто: з цим впорається будь-яка людина. Немає необхідності знеструмлювати одразу всі світильники на час очищення – під час використання підйомників вони продовжать працювати та забезпечувати захист приміщення від комах. Витрати на встановлення ліфт-підйомників дуже швидко окупаються, адже тепер не потрібно залучати сторонні клінінгові служби - можна швидко і без додаткових витрат впоратися самотужки.


Компанія «Пайтекс» встановлює ліфт-підйомники для світильників з 2014 року і ми готові надати та встановити ліфт-підйомники, якщо ви їх потребуєте. Звертайтесь!

bottom of page