top of page
  • paytextov

Ліфт-підйомник для люстри над сходами

Оновлено: 21 черв. 2023 р.



Приклади виконаних проектів


Маючи в своєму розпорядженні люстру над сходами, власники будинку рано чи пізно приходять до думки про встановлення підйомника для люстри. Коли приходить час очистити світильник від пилу, замінити лампочки, що перегоріли, провести огляд люстри, то будь-яка людина розуміє, що самостійно дістатися люстри, встановивши драбину на сходах це - небезпечно і потрібно викликати монтажників з будівельною вежею. І так – щоразу. Але на щастя, вихід є.


Прогрес не стоїть на місці: ліфт-підйомник для люстр – прилад, який широко використовується в усьому світі, тепер став загальнодоступним в Україні, який вільно можна придбати і, навіть за бажанням, самостійно встановити. Швидкість руху підйомника розрахована так, що люстра рухається повільно, без трясіння і розгойдування. Робоча висота вгорі та внизу може бути задана як постійна величина пультом дистанційного керування. Це дуже зручно, оскільки не потрібно регулювати зупинку люстри в потрібній точці вручну, «на око», щоразу переживаючи, що люстра пошкодиться об підлогу або стелею. У верхньому та нижньому положенні люстра надійно фіксується гальмівним пристроєм підйомника. Весь процес роботи підйомника є максимально безпечним. Ліфт-підйомник, інакше лебідка для люстри став незамінним помічником обслуговування світильників, розташованих над сходами для багатьох наших клієнтів.


Підйомник для люстри над сходами зовсім непомітний в інтер'єрі будинку
Підйомник для люстри над сходами зовсім непомітний в інтер'єрі будинку. Проект ПАЙТЕКС в м. Вінниця

Люстра над сходами в м. Вінниця


Власники будинку з м. Вінниця вирішили діяти послідовно: закінчили ремонтні роботи, придбали люстру, але спершу задумали встановити для неї ліфт-підйомник. Це виявилося необхідним у тому числі для того, щоб зібрати люстру, що складається з безлічі скляних деталей, та декількох ярусів. Ми встановили підйомник на горищі будинку. Для люстри вагою 80 кг вибрали модель ліфт-підйомника вантажопідйомністю 100 кг. На наш погляд це - правильний, підхід: знос деталей «підйомника із запасом» буде мінімальним, і він пропрацює набагато довше! На фото – вже зібрана люстра. Після встановлення підйомника його трос був опущений, і люстра збиралася ярус за ярусом, поступово піднімалася вже зібрана частина. Це давало можливість обережно та акуратно монтувати крихкі скляні підвіси. Після закінчення збирання, люстру підняли до стелі за допомогою пульта підйомника.

Робітники збирають велику люстру стоячи на підлозі
Підйомник для люстри допомагає монтувати велику люстру. Проект ПАЙТЕКС в с. Козин, Київська обл.

Ліфт-підйомник для люстри над сходами, сел. Козин.

Встановлення ліфт-підйомника для цієї люстри – ще один приклад вирішення неординарної проблеми нашою компанією. Над технологічним отвором для підйомника у верхньому поверсі розташована стіна, так що його монтаж був вкрай складний. Для встановлення підйомника було виготовлено нішу у стіні. Крім того, довелося розширити 26 міліметровий отвір у перекритті. Конструкція ліфт-підйомника була розроблена нестандартною трикутної форми з вертикальним способом монтажу. Підйомник керується пультом дистанційного керування. Ручне керування здійснюється за допомогою кнопок на корпусі самого підйомнику. Після встановлення було проведено випробування роботи ліфт-підйомника із використанням подвійної надмірної ваги 380 кг. Підйомник гідно пройшов тестування і показав свою повну готовність до роботи.

Ліфт-підйомник для цієї люстри встановили приміщенні горища - його зовсім не помітно зовні
Ліфт-підйомник для цієї люстри встановили приміщенні горища - його зовсім не помітно зовні

Ліфт-підйомник для люстри над сходами, сел. Золоче.


Ми розробили та встановили ліфт-підйомник з електроприводом вантажопідйомністю 300 кг та висотою підйому/спуску 8 м. Рух люстри вгору та вниз регулюється дистанційним пультом керування. Електропідйомник було встановлено у приміщенні над сходами. Для монтажу було зроблено наскрізний технологічний отвір у перекритті діаметром 125 мм та глибиною 430 мм. Була виготовлена ​​спеціальна конструкція для кріплення підйомника, яка одночасно приховує його, тому що в цьому приміщенні планується в майбутньому влаштувати вбиральню. Усі роботи з проектування та встановлення підйомника велися під час ремонтних робіт у будинку, тож ще до їх закінчення господарі змогли вже повноцінно користуватися новою люстрою. Її монтаж, підключення та подальша експлуатація стали можливими лише після встановлення підйомника.


Ліфт-підйомник для люстри створений для того, щоб зробити побут людини простіше, комфортніше та позбавити зайвих витрат. І він цілком із цим справляється! Компанія «Пайтекс» виробляє та монтує підйомники для люстр з 2014 року. Ми готові надати та встановити ліфт-підйомник, якщо ви його потребуєте. Звертайтесь!

bottom of page